måndag 28 februari 2011

Lillprinsen..























Har precis smugit ner med Liam och hjälp han till bussen.. Elton vaknade vid sex men somnade om igen.. Så K och han ligger kvar i sängen.. Noah också..
Det är så himla skönt och sitta framför datorn helt själv.. Alldeles tyst..

Favoriten just nu är "lära gå" bilen.. Är han på bra humör så kan jag hinna med lite nytta under tiden han kör ett race..
Nu hör ja steg i trappan.. Tror det är några som har vaknat.. Slut på friden.. Fram med frukost..

Kramar till er

söndag 27 februari 2011

Omställning..

Igår var jag och K iväg till Valbo och köpte ett gammalt underbart skåp.. Jag såg det för tre veckor sedan på en loppis och kunde inte glömma det.. Måste bara ha!!! Så på kvällen och idag har jag möblerat om och duttat lite.. Det är sååå fint.. Men jag visar det en annan dag, det måste ju målas först.. =)
Så här ser det ut i vårt vardagsrum, från kontoret sett.. Tavlorna satte jag upp idag, äntligen.. Massa saker som man går och tänker på fast de blir ändå inte gjort..

Den här fina fick jag av en underbar kompis som var över i veckan.. En sådan person som jag inte träffar så ofta men som det alltid känns som det var igår.. Men det ska inte dröja lika länge länge till nästa gång...

Nu ska jag förbereda tre rätters middag.. Mor, far och lillasyster yster kommer på besök..

Söndags kram

onsdag 23 februari 2011

Vårt "fina" kök..

Jo ni.. Så här fint har vi de i vårt kök just nu.. =)
Jag blir så glad i hjärtat när jag tänker på så underbart härligt kök vi kommer få sen när det är klart.. Stockarna ska vara synliga och i vänstra hörnan ska de stå en vedspis med kåpa..
När vi flyttade in var den här ytan ett litet badrum, ett kök och ett lekrum.. Men vi tycker att det hör till med ett riktigt stort bondkök så vi har rivit två väggar..I rummet längst in ska vi ha köksdelen, och i delen där jag står och knäpper kortet, blir matsalsdelen..

När vi tog ner panelen som satt i taket hittade vi först tunna målade plattor och under det lagret fanns den här underbara pärlsponten..
K ville absolut ta ner den för att ta bort allt spån som fanns ovanför, så det inte skulle åka ner mellan springorna och ner i maten.. Jag ville absolut att vi skulle behålla den så det blev en kompromiss.. Taket togs ner, spånet åkte ut och samma tak sattes tillbaka igen.. Har hört många som tycker vi är knäppa, men så fint det kommer bli när det är målat och klart.. Ett tak med äkta själ..

Kramen

söndag 20 februari 2011

Rosmarin..


Vart tar tiden vägen egentligen.. Söndag igen.. Snart ska vi iväg till Ks syster som fyller år.. Ska bli bjudna på smörgåstårta.. Mumsigt värre!!
I torsdags var vi in till stan en sväng.. Hittade den här underbara uppstammade rosmarinen.. Det är ju så vackert med färska kryddor i köket.. De luktar så gott också..
Så i fredags gjorde jag ett focaccia bröd med rosmarin och oliver på.. Blev väldigt gott, men det måste ätas på en gång.. Dagen efter var det väldigt stabbigt..

Ha en fin söndag

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag..

Tänkte bara ge er alla en bukett med tulpaner på alla hjärtans dag.. Hoppas ni har haft en bra dag..
Här hemma har jag myst med mina älsklingar hela dagen..

Hjärte kram

lördag 12 februari 2011

Helt slut..

Ja.. Jag är verkligen helt slut just nu.. Idag har vi varit i vår lilla pulkabacke i flera timmar.. Åkt snowracer och grillat.. Här har det varit super fint väder och vi fick sällskap av flera som jag inte träffat på länge så det var verkligen jätte kul.. Men det känns nu att man varit ute så länge, och i ryggen att jag stått med lillskrutt i filt i famnen.. Men vilken härlig dag!!

Fattigmanssilver är ju så underbart.. Tyvärr har jag lyckats ha sönder en vas och en ljusstake.. Vasen gick sönder i flytten och ljusstaken råkade jag glömma ett brinnande ljus i så den sprack.. =(

Nu blir det mys med två av mina älsklingar framför teven..

Stora kramen från mig

fredag 11 februari 2011

Grått är... också flått...























Det här är saker som jag älskar.. Grått är en utav mina favorit färger..

Lampan köpte jag på rea i helgen, eller rättare sagt två.. De är så fina att jag inte riktigt vet vart de kommer hamna.. Tänkte först i vårt nya kök i varsitt fönster, men sen kom jag på att det är så nätta och fina och skulle passa ovanför köks ön.. Så vi får se..
Den gosiga tröjan har Elton fått från sin farmor som har stickat den.. Så fin..
Torgvantarna köpte jag före jul, när jag stod och sålde bröd och skorpor.. Då stod det tjejer bredvid som sålde de här bl.a.. Jag kunde inte motstå dem..
Sen den underbara urnan.. Den har jag haft i flera år och ledsnar inte på den.. I love it..

Önskar er en skön fredag

Puss & Kram

torsdag 10 februari 2011

Skåpet..

Här har vi ordning och reda igen.. Just nu är jag så glad att jag inte föll för frestelsen att måla skåpet vitt.. Tycker det är fint med sin original målning från sekelskiftet någonstans.. Det är som ådringsmålat med ljus brun och beige.. Men jag hinner ändra mig..
Vi håller på att rusta vårt blivande kök, där vi har öppnat upp två rum.. Det ena blir köksdel och det andra blir matsalsdel med vedspis.. Ska bli så otroligt kul när det blir klart, och jag tror att skåpet kommer bli jätte fint i det annars vita rummet..

Här har vi nyss ätit hemgjord glass och maränger.. Mums.. Vi firade lite för Kristofer jobbade sin sista dag idag, innan en 5 veckor lång semester.. Så härligt att vara hemma allihop och snart är det sportlov också.. Eller semester är kanske synd att säga, förhoppningsvis kommer min älskling komma långt i köket också.. ;)
Nu blir det resten av antikrundan.. Me like...

Go kväll

onsdag 9 februari 2011

Storstädning..

Idag har jag äntligen fått till en riktigt stor städning av köket.. Så himla skönt.. Det är ett rum som jag gärna förtränger, även om man vistas där hela tiden varje dag..
Köket är från 80-talet och väldigt trångt, så man tappar liksom suget att hålla snyggt när det ändå aldrig blir fint.. Sen tar det ju ganska lång tid eftersom jag måste avbryta och ge sonen sin tid också med jämna mellanrum.. =)
Bilderna är tagna i vårt skåp i köket som idag fick sig en översyn.. =)


Vita skålar och porslinsskärbrädor är jag, som så många andra väldigt svag för.. Jag kan liksom inte låta bli att köpa om jag ser någon.. Spillkumen är från min mormor, så den älskar jag..

Go natt vänner

måndag 7 februari 2011

Husdjur..

Vi har funderat på att skaffa katt och även hund, en basset hound, men än så länge är det här vårt enda husdjur.. Vi har säkert några små hus möss också förresten..
Det här rådjuret sköt Ks farfar för många år sedan och det hängde i trappan när vi flyttade hit.. Nu mera sitter den inne i vårt kontor.. Har egentligen aldrig varit mycket för döda uppstoppade djur, det är nästan så de har skrämt mig, men nu tycker jag den har hittat sin rätta plats.. Ser fint ut mot den vita väggen..


Nu är det matdags.. igen... Idag blir det paella.. Mums!!!

Massa kramar

lördag 5 februari 2011

En mys dag..


Idag blir det lite bilder från Liams rum.. Hans rum var det första vi gjorde i ordning när vi flyttade hit, vi hade t.o.m. fått börjat fixa innan.. Jag älskar verkligen det rummet.. Gamla breda fina brädor i taket som vi hittade under skivorna.. Sen lade K fint furugolv och gjorde egna lister.. Jag får visa det en annan dag..

Idag är stora grabbarna hos sin pappa, och Elton och jag har myst hela dagen.. Det blev ganska intensivt med bakandet igår så jag kände mig ganska slut.. =) Men det är skönt det, och släppa alla måsten för en dag..

Nu tänkte jag gå iväg och laga till en fläskfile´.. Vet inte riktigt hur men det brukar lösa sig..
Ha en skön lördagskväll

Kram kram

onsdag 2 februari 2011

Det bästa jag vet.. nästan...


Har på senare tid blivit helt galen i att baka.. Det mesta egentligen, både bullar, kakor och bröd.. Det här är ett morotsbröd som jag bakade i veckan.. Blev väldigt gott och saftigt..

Förra veckan ringde en kvinna och sa att hon fyllde 70 år och skulle ha kalas.. Hon ville inte baka själv och hade blivit tipsad om mig.. Jag har aldrig gjort något sådant förr så det känns väldigt nervöst.. Jag sätter ibland lite väl höga krav på det jag gör..
Hon ville ha bulla, två sorters kakor och tårta för 30-40 pers.. Jag älskar ju att baka tårta med sockerpasta och har bestämt mig för en vit tårta i två våningar med lila och rosa blommor på.. Hon vill ha allt till fredag kväll.. Så jag visar lite bilder till helgen.. Nu står bullarna och jäser, drömmar bakade jag i förrgår.. Nu är det bara resten kvar.. Sååååå jätte roligt!! Verkligen...

Kram till er från mej!!

tisdag 1 februari 2011

Fina underbara Elton..

Den 9 september 2010 kom vår efterlängtade lilla prins.. Liam och Noah gör allt för honom.. Det pussas och kramas varje dag.. Har aldrig hört de säga ett enda dåligt ord om honom.. De är fantastiska båda två.. Alla tre..
Världens bästa killar!!
Eftersom vi flyttade å donade månaden innan han skulle komma så var det lite kämpigt.. Mitt i den tok varma sommaren som var förra året.. Pust.. =)
Så ni förstår ju att det har varit ett händelserikt år.. Liam och Noahs pappa hann också med att flytta, lyckligtvis ännu närmare oss.. Så för dem har det varit ännu större omställning. Men nu har vi landat och vi kommer aldrig mer att flytta.. =)
Nu ska jag vara mer i nuet här på bloggen.. Det som har varit, har varit.. Nu är nu.. Och vi har ju massa ideér och pågående projekt som jag ska visa er..

Go natt kram