lördag 26 september 2009

Noahs säng..

Pojkarna är hos sin pappa i helgen.. Så idag kunde jag i lugn och ro ta lite kort på deras rum.. Både Liam och Noah älskar sina "kungasängar".. Det är ju tur är eftersom vi åkte en bra bit när vi köpte dem.. =)

Idag var vi på en gårdsauktion.. Men tyvärr blev de få sakerna jag hade sett ut för dyra för min plånbok.. Snyft!! Ett gammalt 1700-tals skåp bl.a..
Har en stor investering på gång nu, så det gäller att hålla hårt i plånboken ett tag framåt.. =)

måndag 21 september 2009

Reklam..

Här är planschen jag köpte.. Eller jag tror i alla fall att det är en gammal reklam för en dryck.. Kanske finns någon som kan översätta och förklara.. =)

Bredvid bilden i butiken låg en bok med den här bilden på uppslaget.. Så den verkar ju vara lite känd..??

söndag 20 september 2009

Mera Danmark..

Ja.. Här kommer fler bilder från vår underbara Danmarks resa.. Satt och tittade igenom våra bilder och längtar verkligen tillbaka.. Skulle vilja se allt i julskrud.. Kan tänka mig så vackert det är då..


De här bilderna kommer från Röda ladan som ligger en bit utanför Helsingör.. Butiken låg i familjens stora lada och hade otroligt mycket fina grejer..

Stod länge och dregglade över flera fina hyllor, men både plånboken och Kristofer sa nej.. =)
Jag visade en kruka förut som jag köpte där.. I morgon kan jag visa en gammal reklam skylt som också fick följa med hem därifrån..

måndag 14 september 2009

Lite omgjort..


Grabbarna somnade så gott ikväll.. Båda har varit på barngympa nu på eftermiddagen.. De ser så stolta ut när de springer iväg med sina nya gympakläder och vattenflaskor och sätter sig i ringen.. Så gulliga.. =)


Flyttade om lite i helgen.. Så diskusen har hittat sin plats nu.. Blev kanske lite för murrigt och mörkt på bordet men ibland är det ju så skönt att bryta av mot den stora vita väggen..

söndag 13 september 2009

Smyckesställ..

Köpte det här stället i våras.. Tanken var att jag skulle torka kryddor på den men det har inte blivit av än.. =) Så nu får den agera hållare till mina smycken.. Halsbandet längst till vänster har mina båda söners namn på varsin bricka, förlovningsringen får sitta där under natten, längst till höger hänger mitt underbara pärlhalsband som jag fått av min syster.. Tycker det är så fint, hoppas det kommer ett bra tillfälle att bära det snart..

Det fina armbandet köpte jag när jag var till Helena Skarps lilla Uthus när hon hade utförsäljning.. Har tittat på det hos henne förut och tänkt lite kaxigt; ett sådant där kan jag göra själv!! =) Men nu när det var nedsatt så kunde jag inte åka därifrån utan.. I JUST LOVE IT!!

lördag 12 september 2009

Bjudning..

Igår kväll hade vi besök av gamla barndomskompisar till mig.. Det var länge sedan vi träffades så det var jätte mysigt att de kom.. Kristofer hade gjort ost och kantarell gratinerade köttmedaljonger, klyftpotatis och kantarellsås.. Jag bidrog med vanilj pannacotta med rårörda blåbär till efterrätt.. Mums!!

Så här hade jag dukat.. Med lite små ek grenar.. Liam berättade, ärlig som han är, att vi hade stannat vid Konsum och tagit grenar från en gran.. =)

tisdag 8 september 2009

Stulna rönnbär..

Stannade till hos mamma på vägen hem från jobbet idag och plockade ner några rönnbärskvistar.. Så nu känns det lite höstigt inne i köket.. Skönt med en liten färgklick ibland.. Tänkte göra en dörrkrans senare i veckan också..

Började längta lite till julen när jag pyntade med kvistarna.. Så mysigt att ta in en och grankvistar t.ex.
Men vi är ju snart där, så det är bara att njuta av de vackra höstfärgerna så länge..

måndag 7 september 2009

090807

Jag har ju glömt att berätta att Kristofer friade till mig när vi var i Danmark!! =)

Så förra fredagen hämtade vi ut våra ringar.. Sedan åkte vi ner till havet med lykta och picnic och förlovade oss medan det mörknade.. Så mysigt.. Alldeles lugnt och tyst..
Hur kunde jag glömma berätta det?? =)

torsdag 3 september 2009

Gobit??

Den här makapären köpte jag på loppis när vi var i Danmark.. Både Kristofer och loppisgubben stod som frågetecken när jag köpte den.. Tror det är en värmelampa.. Grabbarna tror att det är den fläkt och de vägrar ge sig.. =)
Den är ju så där skönt industriell och kall.. Mmmmm.. Tycker om den.. Har tyvärr inte hittat rätta platsen än, men det kommer..

onsdag 2 september 2009

Höst känslor..


Nu har det blivit lite höstigt ute på balkongen.. Köpte två ljung i helgen..

Var hemma med sönerna igår.. Liam hade feber hela natten och dagen.. Det är också höst för mig.. När grabbarna börjar på dagis igen efter ett långt sommarlov.. Då drar de alltid hem massa basiller.. =) Känner att min näsa börjar bli snorig också..

tisdag 1 september 2009

Kolla tempen..

När jag och sönerna var på loppis senast, hittade jag den här gamla termometern.. Tyvärr funkar den inte riktigt som den ska, det är ett mellanrum i kvicksilvret är vad den nu är fylld med.. Kristofer tänkte att man kanske kunde kyla ner den så skulle allt hänga ihop igen men det verkar inte ha fungerat.. =(

Krukan som står till höger köpte vi i Danmark när vi var där.. Jag hittade den i en jätte mysig affär som heter Röda ladan.. Den ligger en bit utanför Helsingör.. Absolut värd ett besök!!